Buscar

Reflexionem amb el Tro, setmana santa


NO NOMÉS DE PA SENYAT VIU L’HOME


Oh quin gran goig, quina joia! quan descobreixo que, durant aquestes santes festes es pot fer quelcom més que reviure l’ancestral tradició (amb tres anys de durada) del Via Crucis, amb què l’estimat i molt honorable fill adoptiu de Castelló ha tingut a bé de deleitar-nos. Durant aquests dies engega el festival de jazz* de Figueres. La il·lusió creix quan constato que tant en l’espectacle inaugural com en concerts posteriors hi participa un conciutadà nostre.

Si senyors, hi ha gent que treballa i té projectes interessants, però sembla ser que a les nostres autoritats no els interessa. M’agradaria saber perquè no es recolza als joves artistes de la vila. Coneixem les noves composicions d’en Marc Timón? Sabem què fa l’Ariadna Alzina? Quins projectes té engegats l’Oriol Casadevall? Per quan un concert de sardanes dels joves compositors del poble?...

Fa un parell d’anys podíem visitar una exposició dels grans personatges de Castelló. Potser aquests joves no arribaran mai al seu nivell, però si ho fan, no serà pas gràcies al suport rebut de les institucions de la vila.

Antigament, els exèrcits del compte d’Empúries assetjaven Figueres i s’enduien les portes de la ciutat com a símbol de la seva inferioritat respecte Castelló. Malauradament, en l’actualitat, la inferioritat de Castelló és evident en molts aspectes, però només ens falta que els nostres artistes s’hagin de refugiar darrere aquestes portes veïnes, ja que no són profetes a la seva terra.

AMICS, NO NOMÉS DE PA SENYAT VIU L’HOME


*Festival de jazz: conjunt de concerts de jazz que se celebren en un espai durant un temps limitat, és a dir, una cosa més que teníem i que ja no tenim.


El Tró d'Empúries