Buscar

CARRERS TANCATS.



Ja hi tornem a ésser, canviem d'equip de govern i sembla que el primer divertiment de qualsevol equip de govern que comença en aquest municipi sigui el de tancar els carrers sense encomanar-se ni a Déu ni a sa mare.

Fa deu anys l'equip de govern sortint ja ve fer aquesta collonada i l'únic que va aconseguir va ésser fer emprenyar a tots els veïns i veïnes del Centre Històric i perjudicar al comerç del mateix que cada dia que passa n'hi ha menys i més precari.



Ara, després d'un acurat treball d'equip i mesurant tots els pros i contres d'una iniciativa tant meditada, estudiada i consensuada el novell equip de govern repeteix errors i sense cap mena de consulta, estudi o consens (exceptuant la patètica enquesta de la web de l'ajuntament) decideix prorrogar indefinidament el tancament al trànsit dels mateixos carrers del Centre Històric que a l'estiu.



Això sí, un cop pressa aquesta mesura es convida a una reunió als veïns i comerciants per informar sobre qualsevol dubte que aquesta mesura pugui plantejar. Bé, molt bé, deu ésser això la participació ciutadana, primer decidir i desprès aclarir "qualsevol dubte" això sí, consultar, el que es diu consultar o consensuar, res de res. Deu ésser aquesta la definició d'aquell eslògan electoral d'ERC que deia Ara prou, toca canvi. El canvi devia ésser de personal polític, no de maneres ni de contingut. Els usuaris no veïns ni veïnes del Centre Històric també podem venir a la reunió? O com menys gent hi hagi millor?



Per justificar aquesta mesura se'ns diu que es fa per tal de mantenir ... en les millors condicions de neteja, embelliment, seguretat i a fi de facilitar una millor mobilitat sostenible per als vianants... bé, bonic, que bé que sona... i que buit.



Anem a analitzar, punt per punt tan bonic paràgraf a càrrec del cervell pensant de torn:



- mantenir... el Centre Històric com atractiu històric... com? Tancant els carrers i ja està? Perquè per mantenir-lo com fins ara amb uns carrers bruts, cagats i pixats fins l'última cantonada, mal il·luminats, mal indicats, amb un munt de façanes en estat penós i en alguns casos ruïnós, no crec que tancant els carrers es solucionin totes aquestes i d'altres mancances, o sí?

- mantenir i potenciar el Centre Històric com atractiu... comercial i turístic... com? Tancant els carrers i ja està? Perquè amb una oficina de turisme mal ubicada i una promoció inexistent, amb un teixit comercial en estat precari per motius que crec que ni tan sol s'han començat a debatre, amb un altíssim percentatge d'habitatges del Centre Històric sense ocupació, amb molts dels monuments històrics en precàries condicions estructurals i de manteniment, amb un nivell de visites turístiques patètic i en tendència baixista, no crec que tancant els carrers es solucionin tots aquests i d'altres problemes, o sí?

- ... en les millors condicions de neteja, embelliment, seguretat... com? Tancant els carrers i ja està? Perquè, que jo sàpiga, les condicions actuals de netedat són fastigoses, o es que han comprat una màquina per desenganxar els milers de xiclets enganxats, incrustats, en la famosa i inadequada pedra que pavimenta els carrers? O potser ja han començat a aplicar les ordenances sobre animals domèstics als carrers facilitant bosses de recollida d'excrements als propietaris i instal·lant pipicans i altres mesures correctores? O es que ja han començat a ampliar la plantilla de municipals que és la mateixa que quan el poble tenia tres mil habitants? Totes aquestes mancances, i moltes altres, es solucionaran només tancant els carrers?

- ...a fi de facilitar una millor mobilitat sostenible per als vianants... que bonic, quines paraules tan políticament correctes... i buides de contingut. Perquè exactament que coi vol dir això? I vianants, quins vianants hi ha un dia de cada dia a les sis de la tarda de l'hivern quan l'únic que corre pels carrers és la tramuntana i algun dels centenars de gossos i gats que tenim a la vila per decorar amb les seves deposicions aquesta fantàstica zona de vianants?



No seria millor que abans d'imposar una mesura com aquesta es fes un estudi seriós de les mancances i necessitats dels veïns i veïnes del Centre Històric i un cop diagnosticats els problemes i assolides les solucions i mesures correctores es poses en marxa la famosa mesura? D'aquesta manera sí podríem dir que oferim un Centre Històric en condicions per visitar i passajar qualsevol dia de l'any, mentrestant...



En fi, suposo que amb iniciatives com aquestes es pensen que així sembla que fan quelcom de profit. Segur que la foto del diari, junt amb la notícia, queda molt bonica. Fotuts els de sempre: els veïns, les veïnes, els comerciants i els usuaris d'un Centre Històric mal il·luminat, brut, deixat, buit, mancat de places d'aparcament i de moltes altres coses de les que ni tan sols s'ha començat a parlar.



Visca la participació ciutadana!!!













Fuman Txu